icon-close

Fit en op gewicht door de fiets

 
Je wordt fitter door fietsen
Natuurlijk weten we regelmatig moeten bewegen om fit te blijven. Wat levert fietsen op? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat regelmatig fietsen de fitheid gemiddeld met 13% verhoogt. Moet je daarvoor ver en hard fietsen? Welnee, met 2 of 3 keer per week een kwartiertje fietsen op regulier tempo (18 km/h) bereik je dit resultaat al. En met meer fietsen bereik je meer resultaat. Dat geldt voor alle leeftijden: ook kinderen die regelmatig fietsen zijn fitter dan hun niet fietsende leeftijdsgenootjes.
 
Regelmatig fietsen helpt je een gezond gewicht te behouden
Gemiddeld wordt elke volwassene een halve kilo per jaar zwaarder. Als je regelmatig fietst, kun je dat voorkomen. Met een halfuur fietsen verbrand je tijdens de inspanning al 150 kilocalorieën. Dat is vergelijkbaar met het aantal calorieën dat je binnenkrijgt als je een kroket eet. En dan gebeurt er nog iets: na je fietstocht, blijft je lichaam nog een tijdje “aan” staan en blijft je (vet)verbranding doorgaan. Heb je overgewicht? Juist dan is fietsen ideaal! Fietsen is niet belastend voor de gewrichten. 
 
Fietsen verhoogt je mentale gezondheid
Bewegen in zijn algemeenheid bevordert onze mentale gezondheid. De combinatie van de matige inspanning door fietsen en in de buitenlucht zijn, versterkt dit effect. Fietsen heeft daarmee aantoonbare positieve effecten op stress en depressie. Wil je nog meer redenen weten om (meer) te fietsen? Je gaat er beter van slapen, je vermoeidheid neemt af en je krijgt meer zelfvertrouwen.
 
Fietsen vermindert je kans op ziekte
Het lijkt een sprookje maar het is echt waar: fietsen vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Mensen met beginnende diabetes kunnen van hun medicatie afkomen door op de fiets te stappen. 
 
Conclusie: fietsen maakt je fitter, blijer, houd je op gewicht en helpt ziektes voorkomen. En met een fietsonderbroek van bikeboxer maak je je fietstochten ook nog eens comfortabel!
 

Laat een reactie achter