icon-close

Algemene voorwaarden

SPORTS BASICS BV ALGEMENE VOORWAARDEN

 

Het team van Sports Basics BV hoopt dat u met veel plezier bij onze webshop winkelt. Wij proberen uw winkelervaring zo makkelijk mogelijk te laten verlopen en daarom hebben wij enkele voorwaarden die van toepassing zijn op uw bestelling.

Let op: deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing op consumenten. Indien u geen consument bent, maar wel geïnteresseerd bent in een samenwerking met ons, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

 

1. Bedrijfsgegevens en contact

bikeboxer is een geregistreerde handelsnaam van Sports Basics BV. Wij zijn een in Nederland opgerichte besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. U kunt onze collectie vinden in onze webwinkel.

 

De volledige contactgegevens van Sports Basics zijn:

Sports Basics BV

Rhonestroom 26

2721 CC Zoetermeer

T 079-8200380

E [email protected]

 

KvK-nummer: 83893210

BTW-Identificatienummer: NL863023575B01

2. Aanbod en overeenkomst

1. Wanneer u online via de webshop een artikel koopt van, gaat u een overeenkomst aan met Sports Basics BV. Deze Voorwaarden zijn van toepassing op al uw online bestellingen en aankopen.

2. Wij zorgen ervoor dat deze Voorwaarden gemakkelijk toegankelijk zijn op het moment dat u bestelt en op elk moment daarna. U kunt de dan geldende en meest recente versie van de Voorwaarden via onze website lezen, herlezen of downloaden.

3. Om te voorkomen dat er na uw bestelling een onjuiste levering plaatsvindt, verzoeken wij u ons de juiste informatie en contactgegevens te verstrekken. Wij bewaren uw informatie veilig en verwerken uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met ons privacybeleid.

4. Een overeenkomst die voortvloeit uit een aanbod dat een kennelijke vergissing en/of fout bevat, zoals een ongewoon lage prijs, is niet bindend voor Sports Basics BV. Neem contact met ons op indien u twijfelt aan de geldigheid van een aanbieding.

 

3. Prijs en betaling

1. De prijs in de webshop is de totale prijs inclusief BTW. De verzendkosten worden, indien van toepassing, apart vermeld.

2. U kunt uw bestelling betalen via één van de betaalmethoden die beschikbaar zijn in de webshop van Sports Basics BV.

3. Indien het afleveradres buiten de Europese Unie ligt, kunnen extra belastingen van toepassing zijn. Het is mogelijk dat het land in kwestie extra heffingen in rekening brengt, zoals invoerbelasting. Sports Basics BV heeft geen invloed of controle op dergelijke heffingen en kan u daarom geen nadere informatie verstrekken. Eventuele invoerrechten en belastingen zijn uitsluitend uw verantwoordelijkheid als klant en moeten mogelijk worden betaald op het moment van levering. Deze extra kosten zijn voor uw eigen rekening. U dient zelf te controleren of de bestelde artikelen kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd naar het betreffende land en wat de kosten zijn, voordat u een dergelijke bestelling plaatst.

 

4. Levering

1. Sports Basics BV streeft ernaar uw bestelling zo makkelijk en snel mogelijk te verwerken en te laten leveren. Wij dragen er zorg voor dat de producten accuraat worden verzonden. Mocht u onverhoopt onvolledige of beschadigde producten ontvangen, laat het ons dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst van de producten weten en wij zorgen voor de rest.

2. Bestellingen worden verzonden naar het door u opgegeven afleveradres en via de door u gekozen wijze van levering. 

3. In het geval dat er een verkeerd adres wordt opgegeven, zijn de kosten voor het zoekgeraakte product voor uw eigen rekening.

 

5. Kwaliteit, wettelijke garantie & klachten

1. Sports Basics BV streeft ernaar om producten zo volledig en nauwkeurig mogelijk op haar website weer te geven. De aard van de aangeboden producten kan leiden tot verschillen (zoals kleurverschillen) tussen de weergave van producten op de website en het aan u geleverde product. Lijkt het product anders dan verwacht? Wij bieden u een retourtermijn van 14 dagen. 

2. De producten die wij aanbieden zijn uiteraard onderhevig aan slijtage. De levensduur van een product is mede afhankelijk van het materiaal van het product, de gebruiksintensiteit en het niveau van onderhoud. De producten van Sports Basics BV zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen. Sports Basics BV staat voor kwaliteit bij normaal gebruik. Voor een optimale levensduur en kwaliteit is het belangrijk om de wasvoorschriften te volgen. Mocht u desondanks denken dat er iets mis is met uw product, neemt u dan alstublieft contact met ons op (telefonisch, per e-mail of per post).

3. Hebt u uw klacht met ons heeft besproken maar komen wij er naar uw mening gezamenlijk niet uit? Dan kunt u contact opnemen met de Geschillencommissie via het Europese platform voor onlinegeschillenbeslechting (ODR-platform): http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

 

6. Herroepingsrecht

1. Op grond van de wet heeft u een termijn van 14 dagen na ontvangst van het product, om uw overeenkomst met Sports Basics te herroepen, zonder opgaaf van reden

2. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, dient u ons op de hoogte te stellen van uw beslissing om de overeenkomst te herroepen door ons een ondubbelzinnige verklaring te sturen (bijvoorbeeld een brief die per post of e-mail wordt verstuurd). Een eenvoudig door u in te vullen modelformulier voor herroeping kunt u vinden op onze website. Het is voldoende dat u uw mededeling over de uitoefening van het herroepingsrecht doet voor het verstrijken van de herroepingstermijn.

3. Het herroepingsrecht geldt niet voor verzegelde goederen die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn voor retourzending en waarvan de verzegeling na levering verbroken is.

4. Na beëindiging van de overeenkomst dient u het product zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van alle producten in uw bestelling, te retourneren naar het adres van Sports Basics BV.

5. U kunt onze producten uitproberen voor zover dat nodig is om een aankoop te doen, zoals u dat in een echte winkel zou doen. Zorg ervoor dat de kaartjes nog steeds bevestigd zijn en dat de originele verpakking onbeschadigd is bij het retourneren. Van geretourneerde producten die onvolledig, beschadigd en/of gewassen zijn, die gebruikssporen en/of slijtageverschijnselen vertonen wordt het betaalde bedrag niet vergoed door Sports Basics BV. 

6. Sports Basics BV zal het betaalde bedrag binnen 14 dagen na ontvangst van het (de) geretourneerde product(en) terugbetalen. In het geval van een gedeeltelijke annulering betalen wij alleen de kosten van het geretourneerde product terug. Wij betalen u terug met dezelfde betaalmethode als die waarmee u de oorspronkelijke betaling heeft gedaan.

7. De kosten voor het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

 

7. Intellectueel eigendom

1. Sports Basics BV bezit alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot het merk bikeboxer, de producten en de website met inbegrip van alle promotiematerialen.

 

8. Wijzigingen

1. Wijzigingen in deze Voorwaarden worden op de website gepubliceerd. U wordt geadviseerd deze Voorwaarden zorgvuldig te lezen wanneer u bij ons bestelt. Deze Voorwaarden werden voor het laatst gewijzigd op 6 januari 2022.

 

9. Toepasselijk recht

1. Op deze Voorwaarden en op de overeenkomst tussen u en Sports Basics BV is Nederlands recht van toepassing. In geval van een conflict beslist de Rechtbank te Den Haag over de zaak; onverminderd uw rechten als consument die u heeft volgens het land waar u woonachtig bent.